Sveikinu! Jūs laukiate savo pačio nuostabiausio mažylio 🙂 Tai laikas, kuris yra ypatingas jūsų šeimos gyvenime. O kad tokios nuostabios akimirkos išliktų ir nuotraukose, paruošiau jums keletą patarimų, kaip ir kada planuotis laukimo fotosesiją.

Laukimo fotosesijos dažniausiai atliekamos 24-34 nėštumo savaitę. Jeigu laukiatės dvynukų, fotosesiją geriau planuotis iki 32 savaitės. Jeigu jūsų kūdikis yra iš mažesniųjų ir pilvelis vos vos matosi, tuomet fotosesiją galime nukelti ir į 36 savaitę.
Kad ir kurią datą pasirinksite, svarbiausia, kad jaustumėtės puikiai tuo metu.

Aprangą reikėtų derinti prie fotosesijos lokacijos. Jeigu fotosesija vyksta paplūdimyje, puikiai atrodys lengvai krentančios, plazdančios suknelės, basos pėdos. Fotografuojantis miške galime apsiauti grubesnius batus, pasiimti skrybėlę, papildomą megztuką. Fotografuojantis studijoje, šalia romantiško įvaizdžio ir plazdančių suknelių, visada galite rinktis klasikinį variantą – džinsai + oversize marškiniai, aptempta suknelė, aukštakulniai. Beje, studijoje rasite būtent nėščiosios fotosesijai skirtų rūbų, tad drąsiai naudokitės šiuo variantu, jeigu nenorite specialiai ieškoti rūbų fotosesijai.

Daugiau patarimų konkrečiai dėl aprangos rasite kitame įraše.

Visada labai rekomenduoju fotosesijai pasidaryti profesionalų makiažą ir šukuoseną. Vizažistės puikiai žino, kas gerai atrodys nuotraukose, kaip paryškinti jūsų išskirtinius bruožus ar kaip paslėpti netikėtą nuovargį ar bemiegę naktį. Taip pat pasirūpinkite ir neseniai atliktu manikiūru ir pedikiūru.

Jeigu reikės profesionalų kontaktų, visada jais pasidalinsiu.

Fotosesija turėtų būti pirmiausia apie jus. Jeigu jūsų draugė, kaimynė ar sesė darėsi fotosesiją studijoje ir viskas praėjo puikiai, tikrai nereiškia, kad ir jums tinka ši konnkreti fotosesijos vieta. Gal jūs priešingai – save įsivaizduojate tik gamtoje ar basomis kojomis vaikštant paplūdimiu, pučiant lengvam vėjeliui? O gal jūs esate miesto žmogus ir fotosesijoje norėtumėt, kad atsispindėtų būtent ši jūsų pusė? Kai kurios moterys jaučiasi nejaukiai atviroje vietoje persirengiant, apnuoginant pilvuką. Tokiu atveju kur kas tinkamesnė ir galbūt jums netgi saugesnė aplinka bus jauki studija, kur nebus tikimybės sutikti kitų žmonių. Visada pasidalinkit su fotografe savo norais, išsisaugotomis nuotraukomis pinterest ar instagram – taip kur kas lengviau sukursime fotosesijos viziją ir ją įgyvendinsime.

Labai smagu, kai laukimo fotosesijoje noriai dalyvauja ir antroji pusė ar vyresni vaikai. Tuomet galime atskleisti šeimos artumą, ryšį, bendravimą per apsikabinimus, prisiglaudimus ir šypsenas. Visos fotosesijos vyksta lengvu laisvu stiliumi – nuotraukos nebūna statiškos, nuobodžios. Vaikams visada sugalvoju įvairios veiklos, kad jiems būtų smagu ir linksma. Beje, ir jūs galite iš anksto pasiplanuoti, kas jūsų vaikui suteikia džiaugsmo ir šypsenų – gal kutenimai, gal gaudymai, gal pakėlimas į viršų ar kažko smagaus kuždėjimas į ausį. Ir visada žinokite, kad fotosesija turi būti smagi ir neįpareigojanti. Jeigu mažylis pribėgs vos kelioms akimirkoms jus apkabinti ar prisiglausti – tai bus tikrai pakankamai, kad jums liktų šie puikūs prisiminimai nuotraukose. „Go with the flow” – yra labai puikus posakis (lietuviškas atitikmuo būtų maždaug „plauk pasroviui”), kuris ypač tinkamas fotosesijose su šeimos nariais. Stebėkime juos ir prisiderinkime prie jų konkrečių nuotaikų fotosesijos dieną.

Bet kad ir kaip norėtume jaukių nuotraukų su šeimos nariais, reikia pripažinti, kad tikrai ne visi nori fotografuotis. Tad jeigu jūsų antroji pusė ar vyresni vaikai kategoriškai atsisako fotografuotis, geriau jų ir neįkalbinėti. Nes neigiamas nusistatymas tikrai atsispindės nuotraukose ir to nepakeis joks fotografas. Tokiu atveju jau geriau pasidarykite sau šventę ir atvykite į fotosesiją viena ar su drauge.

Kaip smagu, kai į fotosesijas atsivedate ir savo augintinius. Juk jie kaip šeimos nariai, tad ir fotosesijoje gali dalyvauti kaip pilnateisiai dalyviai 🙂 Ir tikrai nieko nenustebinsiu pasakydama, kad mažieji (ar didieji) jūsų draugai suteikia daug natūralių emocijų ir džiaugsmo.

Paverskite fotosesijos dieną tikrai ypatinga. Po fotosesijos susiplanuokite jaukų ar smagų laiką sau ar kartu su antrąja puse. Nueikite į restoraną, kavinę, pasivaikščiokite mieste ir pasidžiaukite šiuo laiku dviese.

Jeigu kyla bent menkiausių netikėtų klausimų, visada rašykite apie tai fotografei. Kartais mažytė smulkmena ar jums kilusi idėja gali labai pagerinti fotosesijos rezultatą.